Chcete si udělat skutečně silný vývar? Použijte hovězí oháňku a spoustu petržele.
Suroviny
1 kg hovězí oháňky
1 velká cibule
2 velké mrkve
½ menšího celeru
5 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
3 bobkové listy
4 snítky petrželové natě
sůl
olivový olej
Postup
Hovězí oháňku rozdělejte na jednotlivé části, vše omyjte a osušte. Maso opečte na olivovém oleji společně s oloupanou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninou. Cibuli rozpulte a opečte ji na pánvi řezem dolů.
Všechno vložte do většího hrnce a přidejte nové koření, kuličky pepře, bobkový list a také petrželovou nať. Zeleninu a maso zalijte 4 l studené vody. Začněte vývar zahřívat na velmi mírném ohni. Srážející se bílkovinu sbírejte z povrchu polévky velkou lžící.
Vývar nechte probublávat bez toho, aniž byste ho stále míchali. Vývar táhněte 7 hodin, pak z oháňky oberte všechno maso a vložte ho zpátky do polévky. Dochuťte polévku solí, zeleninu pokrájejte na menší kusy a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!
Náš tip
Aby byl vývar skutečně čirý, nezapomeňte ho přecedit.