Pro někoho možná trochu nezvyklou chuť kapustiček skvěle vytříbí lahodná česneková omáčka. Zkuste ji.
Potřebujete
2 kuřecí prsa
vývar
6 stroužků česneku
2 lžíce hladké mouky
olivový olej
sůl, pepř
1 cibuli
200 g růžičkové kapusty
50 g anglické slaniny
Postup
Kapustičky očistěte a důkladně omyjte. Povařte je v cedníku nad párou 10 minut a pak nechte okapat. Kuřecí prsa rozřízněte na plátky, osolte a opepřete. Maso opečte na oleji ze všech stran dozlatova a od na talíř.
Do výpeku přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nakrájenou cibuli a společně restujte. Osolte a opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Pak vsypejte mouku a míchejte 2–3 minuty. Po naběračkách vlijte vývar a míchejte, až vznikne hladká omáčka.
Přidejte kuře a kapustičky, promíchejte a nechte 10−15 minut povařit do zhoustnutí. Přendejte do mísy nebo jiné větší nádoby a podávejte s čerstvou bagetou.