Základ tvoří jednoduché těsto, kynuté pod vodou.
Na kvásek
25 g droždí
3 lžíce hrubé mouky
1 lžíce cukru
3 lžíce mléka
Na těsto
250 g hladké mouky
170 g másla
špetka soli
3 lžíce cukru
Na obalení
150 g vanilkového cukru
Postup
Připravte kvásek a nechte ho v teple vzejít. V míse promíchejte změklé a pokrájené máslo, cukr, mouku a vzešlý kvásek. Rukama nejprve v míse a poté na válu vypracujte pevné, hladké a nelepivé těsto. Z něj udělejte kouli a dejte ji do hrnce se studenou vodou.
Nechte v ní kynout 3/4 hodiny (mělo by plavat). Těsto nechte okapat, na pomoučeném válu z něj vyválejte asi 5 mm silnou placku. Vykrajujte z ní rohlíčky, hvězdičky… Vykrájené kousky dávejte na plech, pečte v troubě předehřáté na 170 °C hezky dorůžova. Ještě teplé je obalte ve vanilkovém cukru.