Tradiční horalské Krkonošské kyselo bývalo dříve jídlem chudých, ale jak vědí všichni milovníci krkonošských pohádek, klidně si ho poručil i sám bohatý Trautenberk.
Svou originální chuť získává díky chlebovému kvásku a recept našich babiček si můžeme vyzkoušet i my.
Suroviny
200 g chlebového kvásku
50 g másla
20 g sušených hub
1 cibule
4 vejce
500 g brambor
sůl, kmín
1 l vody
Postup
Chlebový kvásek zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a povařené houby i s vývarem z nich. Vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Mezitím si na másle osmažíme cibulku, dáme ji stranou, a také míchaná vejce. Cibulku i vejce přidáme do polévky. Povaříme a v závěru přidáme již uvařené brambory.
Tags :
kyselo