Potřebujete
170 g hladké mouky
1 lžíci prášku do pečiva
špetku soli
2 velká vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
máslo na smažení
K podávání
zakysanou smetanu, drobné ovoce (jahody, borůvky, maliny)
Na omáčku čili žahour
jahody nebo jakékoli vámi oblíbené čerstvé ovoce, cukru podle vaší chuti
Postup
V míse smíchejte sůl, prášek do pečiva a prosátou hladkou mouku. V mléce rozšlehejte vejce a vlijte je k sypké směsi. Vymíchejte hustší těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo.
Na pánvi smažte na másle středně velké lívance. Podávejte je se zakysanou smetanou a ovocem. Ovoce můžete také rozmačkat s cukrem.
Žahour – omáčku z ovoce vyrobíte rozvařením plodů s cukrem. Za stálého míchání!
Tags :
lívance