Sýrové kuličky ochucené česnekem a tymiánem jsou voňavé a lehce pikantní.
Potřebujete
300 mozzarelly třešniček
2–3 stroužky česneku
1 větvičku tymiánu
olej
sůl, pepř
2 vejce
strouhanku
hladkou mouku
Postup
Kuličky mozzarelly slijte, nechte okapat a ubrouskem osušte. Oloupaný česnek rozdrťte s lístečky tymiánu, osolte, opepřete a rozšlehejte s vejci.
Kuličky sýra obalujte v hladké mouce, vejcích a strouhance, rozložte je na tácek a nechte v lednici asi 30 minut tuhnout. Poté kuličky ještě jednou obalte v trojobalu a smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Servírujte je jako teplou chuťovku třeba na listovém salátu, doplnit je můžete kečupem, tatarkou nebo různými dipy, které výbornou chuť sýra ještě více podtrhnou.
Tags :
kuličky