TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Maso se zeleninou a vínem je velmi chutné, prohřejte se pořádnou porcí této dobroty.

Potřebujete

500 g hovězího zadního
2 mrkve
2 cibule
6 nakládaných cibulek
100 g špeku
200 ml červeného vína
1 l vývaru
1 kuličku nového koření
1 bobkový list
snítku tymiánu
listovou petržel
1 lžíci oleje
1 lžíci hladké mouky
sůl, pepř

Postup

V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli s na kostičky rozkrájeným špekem dozlatova. Přidejte na větší kousky nakrájenou mrkev a společně opečte. Pak vše vyndejte a dejte stranou.

Do stejného hrnce vložte na kousky nakrájené hovězí a zprudka opečte. K masu přihoďte opečenou zeleninu se špekem, zaprašte moukou a znovu krátce opečte. Zalijte vínem a povařte alespoň 3 minuty, aby se odpařil alkohol.

Vlijte vývar, přidejte koření a tymián, přiveďte k vatu, ztlumte plamen a duste alespoň dvě hodiny, dokud nebude maso měkké. Nakonec přidejte nakládané cibulky a prohřejte. Ozdobte bylinkami a podávejte.

 

Tags : na víně

Nenechte si ujít další zajímavé články