Začněte hned ráno vydatnou snídaní. Ovesná kaše vám dodá energii na celé dopoledne.
Potřebujete
100 g mletých ovesných vloček
1 jablko
1 hrušku
1 hrnek mléka
menší hrst vlašských nebo lískových ořechů
špetku skořice
hvězdičku badyánu
1 hřebíček
1 lžičku medu
Postup
Mléko nalijte do malého kastrolu, přimíchejte ovesné vločky a špetku skořice. Přiveďte k varu a povařte asi 3 minuty na hustou kaši. Poté sundejte z plotny.
Jablko a hrušku zbavte jádřince, nakrájejte je na malé kousky (trochu si dejte stranou a nakrájejte na tenké plátky) a přidejte badyán a hřebíček. Zalijte troškou vody a poduste doměkka. Koření vyjměte.
Ovesnou kaši přendejte do misek a přimíchejte kousky ovoce a sekané oříšky a zakápněte medem. Ozdobte plátky hrušky či jablka, případně oříšky, rozinkami, sušenými brusinkami či kandovaným ovocem.