Není u nás sice příliš známá, ale překvapí příjemně nasládlou chutí. Skvěle ji doplňuje mrkev a můžete ji podávat i s kopečkem drcených opečených paprik a koriandrem.
Ingredience
sáček mražené kukuřice
větší mrkev
1 kořen petržele
1 cibule
kousek másla
olivový olej
500 ml zeleninového vývaru
římský kmín
pepř
sůl
rostlinné mléko nebo smetana
Postup
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a orestujte, přidejte římský kmín a pepř. Kukuřici nasypejte na orestovanou zeleninu a zalijte vývarem.
Vařte asi 25 min do změknutí kukuřice. Hotovou polévku dosolte, případně dopepřete, a rozmixujte. Pro jemnější konzistenci obohaťte smetanou nebo rostlinným mlékem. Na talíři pokapejte olivovým olejem.