Suroviny
1 mrkev
1 červená cibule
1–2 svazky ředkviček
1 hrst hladkolisté petržele
200 g cizrny
Zálivka
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
Postup
Cizrnu namočte den předem do studené vody. Druhý den ji slijte a dejte do hrnce do dostatečného množství vody. Přiveďte ji k varu a pomalu vařte, napřed odkrytou, pak pod pokličkou, přibližně 40 minut doměkka. Před koncem varu osolte.
Hotovou cizrnu slijte a nechte částečně vychladnout. Poté ji promíchejte s mrkví nastrouhanou na nudličky, cibulí nakrájenou na kostičky, ředkvičkami nakrájenými na kolečka a nasekanou petrželkou.
Připravte si citronovou zálivku. Do malé zavařovací skleničky nalijete olej, citronovou šťávu, osolte, uzavřete víčkem a dobře protřepte. Nalijte na salát, promíchejte a nechte nejméně 30 minut odležet, aby se chutě hezky propojily.