TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Losos nasladko je pochoutka, která stojí za vyzkoušení. Hotový je za pár minut a hodí se k němu třeba dušená zelenina.

Potřebujete

2 filety z lososa
4 lžíce přepuštěného másla ghí
4 lžíce medu
1 lžící citronové šťávy
1 lžičku sójové omáčky
2 stroužky česneku
sůl
1 citron

Postup

Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte ghí a nechte lehce zezlátnout. Přidejte med, citronovou šťávu, sójovou omáčku a prolisovaný česnek a restujte asi 1 min.

Polovinu šťávy odlijte do hrnečku a zbytek vraťte na plamen. Lososa vložte do pánve kůží dolů, asi 3 minuty nechte opéct lehce dozlatova.

Filety otočte, pánev vložte do trouby ideálně na grilovací program a maso grilujte asi 6 minut. Dochuťte solí a podávejte zakápnuté zbylou šťávou, doplněné zeleninou a bylinkami.

Nenechte si ujít další zajímavé články