TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Opravdu zahřeje a dodá vám nálož vitaminů. Ozdobit ji můžete nejen smetanou a bylinkami, ale třeba také slunečnicovými semínky apod.

Potřebujete

1 kg červené řepy
2 lžíce másla
1 cibuli
400 g rajčat z konzervy
1 l vývaru
sůl, pepř
citronovou šťávu
lžičku medu
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
zakysanou smetanu
petrželku

Postup

Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte.

Vlijte rajčata, vývar a vařte asi 20 minut.

Rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

Podávejte s nočkem ze smetany s ozdobte lístkem petrželky.

Nenechte si ujít další zajímavé články