Opravdu zahřeje a dodá vám nálož vitaminů. Ozdobit ji můžete nejen smetanou a bylinkami, ale třeba také slunečnicovými semínky apod.
Potřebujete
1 kg červené řepy
2 lžíce másla
1 cibuli
400 g rajčat z konzervy
1 l vývaru
sůl, pepř
citronovou šťávu
lžičku medu
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
zakysanou smetanu
petrželku
Postup
Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte řepu a chvíli opékejte.
Vlijte rajčata, vývar a vařte asi 20 minut.
Rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, trochou rozemnutého tymiánu, medem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.
Podávejte s nočkem ze smetany s ozdobte lístkem petrželky.