Tenhle salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě i oči.
Potřebujete
1 menší červené zelí
2 červené cibule
1 jablko
250 g vařené červené řepy
50 g vlašských ořechů
1 pomeranč
3 lžíce vinného octa
3 lžíce rybízového džemu
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup
Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno do velké mísy. Přidejte na proužky nakrájenou cibuli, jablka a červenou řepu, nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče a promíchejte.
Oloupaný pomeranč nakrájejte na menší kousky a přidejte do salátu. V misce důkladně prošlehejte metličkou vinný ocet, džem, med a olej. Přidejte sůl a pepř a znovu pořádně prošlehejte.
Zálivku zamíchejte do salátu, přidejte drcené ořechy a podávejte.