Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami.
Suroviny
8–10 kuřecích paliček
sůl, pepř
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžička pálivé mleté papriky
půl lžičky sušeného chilli
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce olivového oleje
Postup
Kuřecí paličky nasolte a opepřete. V misce smíchejte hořčici, kečup, papriku, chilli, prolisovaný česnek, med, olej a worcesterskou omáčku. Maso potřete marinádou a nechte v chladu odležet alespoň dvě až tři hodiny.
Plech vystelte pečicím papírem a poskládejte na něj paličky tak, aby se nepřekrývaly. Pečte na 185 °C po dobu třiceti minut, pak zvyšte teplotu na 210 °C a pečte ještě 10 minut.