Suroviny
2 kachní prsa
3 kuličky celého pepře
2 lžíce rýžového vína
2 lžíce sójové omáčky
1 celá skořice
1 bobkový list
1 lžička soli
Na těstíčko
100 g hladké mouky
1 dcl ledové vody
olej na smažení
Postup
Připravte si větší hrnec, do něj nasypte sůl společně se skořicí a zalijte je sójovou omáčkou a rýžovým vínem, přidejte bobkový list a pepř.
Pak do hrnce vložte kachní prso a maso přelijte studenou vodou tak, aby bylo potopené.
Hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 1 hodinu.
Poté nechte maso vychladnout a uležet v nálevu, ideálně přes noc, aby získalo intenzivnější chuť.
Po vychladnutí a uležení maso z nálevu vyndejte a připravte si těstíčko na obalení. Studenou vodu nebo sodovku smíchejte s moukou a promíchejte, aby vznikla hladká hmota. Těsto nesmíte šlehat, aby se v něm nevytvořily vzduchové bubliny.
Pomocí mašlovačky potřete uvařené kachní prso vrstvou těstíčka ze strany, kde není kůže. Strana s kůží zůstane bez těsta.
Do vysoce rozpáleného oleje, ať už na pánvi, nebo ve fritéze, opatrně vložte kachní prsa. Začněte nejprve kůží dolů a smažte 7 minut, poté prsa otočte a smažte dalších 7 minut.
Po dosmažení maso z oleje vyndejte a nechte zakryté alobalem chvíli odpočinout. Poté kachní prsíčka nakrájejte na širší šťavnaté plátky a podávejte je s vařenou nebo smaženou rýží či s asijskými rýžovými nudlemi.