Těstovinové saláty jsou skvělá lehká večeře. Dají se jíst teplé i studené.
Potřebujete
150 g těstovin
2 stroužky česneku
10 cherry rajčátek
1/2 brokolice
30 g černých oliv bez pecek
hrst směsi listových salátů
50 g sýra Feta
3 lžičky oleje
1 lžička červeného vinného octa
sůl, pepř
Postup
Těstoviny spolu s oloupaným česnekem uvařte v osolené vodě al dente a pak je prolijte studenou vodou a vyndejte česnek. Brokolici povařte cca 5 minut v páře a rozdělte na růžičky.
Rajčátka nakrájejte na poloviny, sýr na kostičky. V míse promíchejte natrhaný salát, brokolicí, rajčátka a olivy a zakápněte vinným octem. Pak vmíchejte těstoviny.
Hotový salát nechte alespoň hodinu v lednici odležet, aby se propojily všechny výborné chutě. Před podáváním ještě salát zlehka posypejte nakrájenými kostičkami fety.