Zbyla vám vejce? Tak šup s nimi do báječně vaječné pomazánky.
Potřebujete
6 vajec
150 g pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
1 lžičku plnotučné hořčice
1 jarní cibulku
sůl, pepř
pažitku, petrželku nebo řeřichu
1–2 ředkvičky nebo plátky okurky či rajčat na zdobení
Postup
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte, oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte je do mísy. Jarní cibulku pokrájejte najemno.
Do mísy přidejte pokrájenou cibulku, podle chuti osolte a opepřete. Přidejte pomazánkové máslo, hořčici a majonézu a vše důkladně, ale opatrně promíchejte.
Pomazánku nechte krátce proležet a vychladit v lednici. Podávejte s čerstvým chlebem nebo pečivem, posypejte pokrájenou pažitkou petrželkou či řeřichou, dozdobit můžete plátky ředkviček, okurky či rajčat dle chuti.