TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Objevte kouzlo luštěninových pomazánek třeba s touto dobrotou z bílých fazolí. Skvělá je i na topinky.

Potřebujete

300 g bílých uvařených fazolí (nebo fazole v konzervě ve slaném nálevu)
2 vejce
1 cibuli
70 ml olivového oleje
sůl, pepř
1 oranžovou papriku
čerstvou petrželku

Postup

Fazole uvařte v neosolené vodě se špetkou jedlé sody doměkka, nebo použijte rovnou fazole z konzervy – ty ale propláchněte vodou. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je, oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

Uvařené fazole, či fazole z konzervy, vložte do mixéru a spolu s olejem je rozmixujte dohladka na pastu. V případě potřeby můžete zředit trochou vody.

Ke vzniklé fazolové hmotě přidejte pokrájená vajíčka a cibulku, podle chuti osolte a opepřete a dobře promíchejte. Podávejte s tmavým chlebem ozdobené paprikou a zelenou petrželkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články