Můžete využít i jiné čerstvé bylinky. Rolky jsou skvělé třeba s bazalkou nebo špenátem.
Suroviny
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažné vody
3 lžičky cukru krystal
½ lžičky soli
1 vejce
3 lžíce rozpuštěného másla
1 sáček sušeného droždí
1 svazek medvědího česneku
100 g tvrdého sýra (+50 g na posypání)
Postup
V míse promíchejte prosátou mouku spolu s droždím, cukrem, solí, máslem a vlažnou vodou v hladké, mírně lepivé těsto. Nechte ho na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. To trvá zhruba 1,5 hodiny.
Po vykynutí těsto vyválejte na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, na který rozložte nadrobno nasekaný medvědí česnek a nastrouhaný sýr. Zarolujte a vzniklou rolku nakrájejte na asi 3 cm široké kousky. Ty naskládejte vedle sebe do hlubšího pekáčku vymazaného máslem. Nechávejte mezi nimi mezery, při pečení ještě nakynou.
Šneky potřete vajíčkem a posypte sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 25 minut dozlatova.