Kuřecí křidélka jsou jednoduchá a chutná, to ví i tato krásná americká herečka. Vyzkoušejte třeba lehce pikantní marinádu s medem. Její chuť si zamilujete i vy.
Potřebujete
0,5 kg kuřecích křídel
1–2 stroužky česneku
2 lžičky oleje
1 lžičku soli
6 lžic medu
4 lžíce sójové omáčky
½ lžičky chilli koření
½ lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky mletého pepře
4 lžíce worchesterské omáčky
Postup
Nejdřív si připravte marinádu. V míse smíchejte olej, sójovou omáčku, worchesterskou omáčku, med, chilli koření, mletý pepř, mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek a sůl.
Křídla omyjte a osušte. V každém kloubu je trochu nalomte a kůži nařízněte, abyste je mohli narovnat do plochého tvaru. Pak je v míse obalte v marinádě a nechte marinovat 24 hodin.
Naskládejte je do pekáčku, přelijte marinádou, přikryjte alobalem a pečte při 150 °C asi 45 minut. Pak pekáček odkryjte a nechte ještě 15 minut při vyšší teplotě dopéct, aby se vytvořila kůrka. Podávejte s různými dipy, zeleninou, případně s hranolky.