Ozdobit ji můžete kandovanou kůrou z pomeranče.
Suroviny
šťáva a kůra z 1 citronu
4 vejce
100 ml oleje
160 g hladké mouky
1 balení vanilkového pudinkového prášku
½ prášku do pečiva
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
Na polevu
100 g práškového cukru a asi 2 lžíce citronové šťávy
Předehřejte si troubu na 160 °C.
Vyšlehejte bílky, až vznikne pevný sníh, a odložte je stranou. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte olej a dál šlehejte.
Citronovou kůru nastrouhejte a přidejte k vajíčkům spolu se šťávou z citronu.
Na závěr přidejte mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Prošlehejte a potom opatrně přimíchejte sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymažte máslem a nalijte do ní připravené těsto.
Pečte asi 40 minut. Hotovou bábovku vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Až potom ji vyklopte z formy.
Na polevu smíchejte práškový cukr s citronovou šťávou, tak aby byla mírně krémová, a bábovku přelijte.