TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ozdobit ji můžete kandovanou kůrou z pomeranče.

Suroviny

šťáva a kůra z 1 citronu
4 vejce
100 ml oleje
160 g hladké mouky
1 balení vanilkového pudinkového prášku
½ prášku do pečiva
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr

Na polevu

100 g práškového cukru a asi 2 lžíce citronové šťávy

Předehřejte si troubu na 160 °C.

Vyšlehejte bílky, až vznikne pevný sníh, a odložte je stranou. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte olej a dál šlehejte.

Citronovou kůru nastrouhejte a přidejte k vajíčkům spolu se šťávou z citronu.

Na závěr přidejte mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Prošlehejte a potom opatrně přimíchejte sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymažte máslem a nalijte do ní připravené těsto.

Pečte asi 40 minut. Hotovou bábovku vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Až potom ji vyklopte z formy.

Na polevu smíchejte práškový cukr s citronovou šťávou, tak aby byla mírně krémová, a bábovku přelijte.

Nenechte si ujít další zajímavé články