TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Připravujete občerstvení na oslavu? Nezapomeňte připravit pikantní „barbekjů“ žebírka.

Suroviny

2 kg hovězích žeber
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce granulované cibule
sůl, pepř

Na omáčku

1 cibule
2 stroužky česneku
6 lžic kečupu
1 lžíce cukru krystal
1 lžíce jablečného octa
2 lžičky worcestrské omáčky
2 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř

Postup

Žebra osolte a opepřete. Přidejte papriku a sušenou cibuli. Maso nechte 6 hodin odležet. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a orestujte na oleji. Přidejte všechny další ingredience na omáčku a vařte 20 minut. Žebírka pečte na 160 °C 2 hodiny. Poté je potřete omáčkou a pečte na 200 °C dalších 20 minut.

Náš tip

Aby měla barbeque žebra ještě větší říz, použijte také římský kmín.

Nenechte si ujít další zajímavé články