Italský sladký chléb podobný briošce nebo naší bábovce, plněný směsí oříšků, mandlí, rozinek a čokolády.
Potřebujete
250 g hladké mouky
250 g hrubé mouky
kostku droždí
80 g cukru moučky
120 g másla
2 žloutky
250 ml mléka
špetku soli
vanilku
citronovou kůru
Náplň
100 g rozinek
1 dl rumu
50 g ořechů
50 g mandlí
30–50 g čokolády
skořici
Postup
Rozinky namočte do rumu. Všechny suroviny na těsto nechte zpracovat a vykynout v domácí pekárně, program „příprava těsta“. Kruhovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem a boky vymažte tukem.
Vykynuté těsto rozválejte do obdélníku a posypejte ho rozinkami, sekanými mandlemi, ořechy a čokoládou a poprašte skořicí. Zaviňte jako štrúdl a stočte do tvaru šneka.
Přesuňte ho do formy tak, aby se nedotýkal krajů, a nechte dokynout, aby vyplnil objem formy. Pečte při 160 °C, dozlatova.