TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vejce a sýr, to je oblíbené duo. Šunka, červená rajčátka, zelený hrášek a avokádo z něj vytvoří ještě lepší a chuťově rafinovanou pochoutku.

Potřebujete

4 vejce
100 g šunky nebo slaniny
50 g čedaru
4 cherry rajčátka
½ avokáda
1 lžíci hrášku z konzervy
1 lžíci másla
sůl, pepř
hrst polníčku nebo rukoly apod.

Postup

Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčátka pokrájejte na čtvrtiny nebo na kousky. Šunku nebo slaninu nakrájejte na kostičky, sýr nastrouhejte nebo nakrájejte také na kostičky.

Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou pánev a opečte v ní šunku nebo slaninu. Pak přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vejce jen velice pomalu zpevňovat.

Jakmile bude omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začne tuhnout, posypejte ji rajčátky, sýrem, hráškem a poklaďte plátky avokáda. Pak pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli dojít. Přehněte napůl, posypejte polníčkem a podávejte třeba s chlebem.

Tags : omeleta

Nenechte si ujít další zajímavé články