TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 2 porce

200 g mletého masa
200 g rýže
1 mrkev
2 cibule
1 jarní cibulka
3 lžičky oleje
1/2 okurky
1/2 lžičky sójové omáčky
1/2 lžičky medu
80 g hub shi-take nebo hříbků
pepř
2 vejce
80 g mungo klíčků nebo ředkve
sůl
100 g špenátu
sezamová semínka

Na omáčku

2 lžičky oleje
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce medu
1 stroužek česneku

Postup

Sójovou omáčku smícháme s medem a utřeným česnekem. Mleté vepřové maso smícháme s touto směsí, osmahneme na oleji, smícháme se sezamovými semínky a přelijeme přes něj část omáčky. Promícháme, zakryjeme a uložíme do lednice. Rýži uvaříme a udržujeme v předehřáté troubě. Cibuli, cibulku a mrkev nakrájíme.

V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a osmažíme mrkev doměkka. Přidáme olej, sójovou omáčku a med a 1 minutu vaříme. Ve volné pánvi opečeme houby a cibuli. Za 2 minuty zeleninu osolíme, opepříme a odstavíme. Podáváme se smaženým vejcem a bohatě nazdobenou zeleninovou oblohou.

Nenechte si ujít další zajímavé články