Suroviny na 5 porcí
1 palička česneku
Solamyl
2 bob. listy
3 snítky tymiánu
300 ml hovězího vývaru
1000 g hovězí kližky
200 g červ. cibule
1 mrkev
1 malá petržel
1 malý celer
1 konzerva loupaných rajčat
podle potřeby rostlinný olej
200 g slaniny
pepř
sůl
Postup
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy.
V Papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián.
Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25–30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit Solamylem nebo instantní jíškou. Podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.