Stejným způsobem můžete připravit i papriky.
Suroviny
8 velkých rajčat
150 g rýže
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hladkolisté petržele
2 lžíce máty
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup
Rajčatům odřízněte vršek a lžící je opatrně vydlabejte tak, abyste neporušila slupku. Vložte je do zapékací mísy lehce vymazané olivovým olejem a pusťte se do přípravy náplně.
Rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej a vložte do něho nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, nasypte do ní uvařenou rýži, přidejte rajčatový protlak a dužinu, kterou jste vydlabala.
Směs osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte asi 10 minut. Poté ji stáhněte z plotny a přimíchejte do ní nadrobno nasekanou petržel a mátu.
Rýží naplňte rajčata, přiklopte je odkrojenými vršky a zakápněte olivovým olejem. Zakryjte je alobalem a pečte asi 30 minut na 200 °C.