Jednoduché sladké jídlo připravené z mouky a brambor buď milujete, nebo nenávidíte. Specifickou chuť jídlu propůjčuje také mák, kterým se šišky sypou.
Potřebujete
1 kg brambor
220 g hladké mouky
200 g mletého máku
100 g moučkového cukru
strouhaný tvaroh
sádlo
přepuštěné máslo
sůl
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Vodu slijte, ale trochu jí v hrnci nechte, asi tak aby sahala do poloviny brambor.
K bramborám přidejte trošku soli, mouku a rozšťouchejte je na těsto. Pokud je směs moc hustá, přidejte trochu mléka. Z těsta odkrajujte polévkovou lžicí šišky, které smažte na sádle dozlatova.
Hotové škubánky posypejte strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a mletým mákem. Nakonec přelijte rozpuštěným přepuštěným máslem a podávejte.