Dort pokrytý jadérky z granátového jablka vám zachutná a vypadá prostě fantasticky.
Potřebujete
130 g Bebe sušenek
65 g másla
50 g cukru
500 g měkkého tvarohu
250 g kokosového mléka
5 kompotovaných meruněk
6 plátků želatiny
3 granátová jablka
Postup
Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs natlačte do formy s volným středem a nechte 2 hodiny ztuhnout v lednici. Jablka rozkrojte a vydlabejte jadérka
V misce smíchejte tvaroh s kokosovým mlékem a cukrem, pak vmíchejte nakrájené meruňky a krém natřete na ztuhlý korpus. Nechte asi 6 hodin tuhnout v lednici a poté ho vyklopte z formy.
Do hrnce nalijte 5 lžic vody přidejte želatinu a nechte nabobtnat. Pak želatinu zahřejte (ale nevařte!) až do úplného rozpuštění. Nechte zchladnout, pak opatrně nalijte na korpus a pokryjte ho jadérky granátového jablka.