TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Není pudink jako pudink – tenhle vánoční pokrm pocházející z Anglie, je plný sušeného ovoce, koření, ale i loje a také alkoholu, který ho konzervuje, takže vydrží dlouho.

Potřebujete

300 g směsi sušeného ovoce
1 jablko
1,5 pomeranče
50 g hladké mouky
25 g kandované citronové kůry
1/2 citronu
4 lžíce brandy
1 prášek do pečiva
1 lžičku skořice
po špetce mletého hřebíčku, koriandru, zázvoru, muškátového ořechu a nového koření
100 g strouhanky
25 g sekaných mandlí
2 vejce
110 g hnědého cukru
100 g hovězího loje či másla

Postup

Ve větší míse smíchejte sušené ovoce, kandovanou citronovou kůru a kůru z 1 pomeranče a nahrubo nastrouhané a povařené jablko. Půlku citronu a pomeranče nakrájejte na malé kostičky a přidejte ke směsi. Vše zalijte brandy a nechte přes noc marinovat.

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením, přidejte tuk, hnědý cukr, nasekané mandle, strouhanku a nakonec vmíchejte marinované ovoce. Přidejte dvě vejce a vše promíchejte. Formu vymažte máslem, dejte do ní směs a překryjte pečicím papírem.

Formu s pudinkem vložte do tlakového hrnce s vodou a vařte na vodní lázni 2,5 hodiny (lze také vařit v páře 7–8 hodin). Vychladlý pudink můžete ozdobit polevou, brusinkami, listy cesmíny (ne plody, ty jsou jedovaté!) apod.

Tags : pudinkVánoce

Nenechte si ujít další zajímavé články

Kramár Přišel o velké peníze. Zpět je asi nedostane
nasehvezdy.cz

Kramár Přišel o velké...

Chtěl si zajistit bezstarostná...
Česká metoda na odhalení rakoviny slinivky získala americký patent
21stoleti.cz

Česká metoda na odhalení...

Zhoubné nádory slinivky...
Válka o španělské dědictví: Boje krutě zasáhly i Moravu
historyplus.cz

Válka o španělské dědictví:...

Při drancování Vsetína ukradli, co mohli, skoro...
Nejdříve jsem běžela do kostela!
skutecnepribehy.cz

Nejdříve jsem běžela do...

Byla to potvora. Svedla mého muže a...
Orientální palác uprostřed pouště
rezidenceonline.cz

Orientální palác uprostřed...

Její ladné křivky, uspořádání i barevnost...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Miranda Barbour: Kdo vedl ruku americké vražedkyně?
enigmaplus.cz

Miranda Barbour: Kdo vedl ruku...

V soudní síni je mrazivé ticho. Pohledy...
Máte podlitiny po každém bouchnutí? Špatná srážlivost krve je vždy varovným signálem
epochalnisvet.cz

Máte podlitiny po každém...

Zatímco zdravý člověk může bez zdravotních...
Charles Leclerc: nový ambasador značky Chivas Regal
iluxus.cz

Charles Leclerc: nový...

Chivas Regal, ikona...
Dojdou bez velrybího trusu zásoby fosforu?
epochaplus.cz

Dojdou bez velrybího trusu...

Velryby nenabízí jen fascinující podívanou,...
Citronová rýže s kešu ořechy
nejsemsama.cz

Citronová rýže s kešu ořechy

Rýži na indický způsob podávejte samotnou či jako...
Výběr žárovky je trochu věda
panidomu.cz

Výběr žárovky je trochu věda

V každé domácnosti spotřebujeme za rok mnoho kilowatt...