TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kapr nemusí být jen smažený s bramborovým salátem. Opečený na másle a s lahodnou smetanovou omáčkou chutná také výtečně.

Potřebujete

½ kapra
2 lžíce másla
250 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíci mouky
cukr
citronová šťáva
sůl, pepř
svazek kopru

Postup

Kapra naporcujte, pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a zvolna z obou stran opečte na pánvi na rozehřátém másle. Poté jednotlivé porce vyjměte a uchovejte v teple.

Výpek zalijte vývarem a přiveďte ho k varu. Přimíchejte zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povařte. Základ na omáčku zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a nechte vařit asi 5–10 minut.

Omáčku dochuťte solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec do ní vmíchejte nasekaný kopr. Podávejte ideálně s bramborami.

Tags : Vánoce

Nenechte si ujít další zajímavé články