Kapr nemusí být jen smažený s bramborovým salátem. Opečený na másle a s lahodnou smetanovou omáčkou chutná také výtečně.
Potřebujete
½ kapra
2 lžíce másla
250 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíci mouky
cukr
citronová šťáva
sůl, pepř
svazek kopru
Postup
Kapra naporcujte, pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a zvolna z obou stran opečte na pánvi na rozehřátém másle. Poté jednotlivé porce vyjměte a uchovejte v teple.
Výpek zalijte vývarem a přiveďte ho k varu. Přimíchejte zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povařte. Základ na omáčku zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a nechte vařit asi 5–10 minut.
Omáčku dochuťte solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec do ní vmíchejte nasekaný kopr. Podávejte ideálně s bramborami.