Pivo jsme u nás zvyklí pít studené a orosené, na osvěžení. Ale i z něj se dá s přidáním různého koření udělat lahodný horký nápoj pro zahřátí.
Potřebujete
1 litr nejlépe tmavého piva
2–3 lžičky medu
1 kousek celé skořice
5 hřebíčků
1 cm zázvoru
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého kardamomu
1 hvězdičku badyánu
špetku mletého muškátového oříšku
Postup
Do hrnce nalijte pivo. Přidejte med, skořici, hřebíčky, na drobné kostičky nakrájený čerstvý zázvor, mletý zázvor, kardamom, badyán a špetku mletého muškátového oříšku.
Vše lehce promíchejte a na mírném plameni začněte pomalu zahřívat. Hlídejte si teplotu, nápoj se nesmí začít vařit. Těsně před teplotou varu vypněte sporák a hrnec hned odstavte.
Pak už stačí jen připravený nápoj přecedit přes sítko, koření odstranit a rozlít do sklenic nebo hrníčků.