Delikatesa, která si v přímořských zemích vydobyla svoje nezastupitelné místo.
Ingredience na 4 porce
1 kg mušlí
200 ml bílého vína
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
petrželka na posypání
sůl
pepř
citron
Postup
Mušle důkladně očistíme a omyjeme. Pokud se čerstvé mušle při mytí nezavřou a zůstanou otevřené, jsou již mrtvé, a tak je vyhodíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme mušle a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud se mušle neotevřou (přibližně 5 minut). Vývar dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme posypané petrželkou a s bílým křupavým pečivem.
Tags :
na víně