Výtečné rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou si zamilujete.

Suroviny

1 balení vašich oblíbených těstovin
hrst čerstvých nebo sušených hříbků
250 ml smetany ke šlehání
4 trojhránky taveného sýra (lze místo něj použít také mascarpone nebo ricottu)
sůl, pepř
rostlinný olej
petrželka na ozdobu

Postup

Těstoviny si uvařte podle návodu na obalu.

Mezitím si v pánvi rozehřejte olej.

Houby si očistěte a nakrájejte je na tenké plátky nebo zkrátka na menší kousky, abyste je nemuseli příliš dlouho vařit.

Přidejte je na pánev a restujte zhruba 4 až 6 minut.

Orestované houby zalijte smetanou a míchejte. Po zhruba dvou minutách nechte ve smetaně rozpustit tavený sýr.

Omáčku dochuťte dle svých preferencí solí a nejlépe čerstvě namletým pepřem.

Do dochucené omáčky zlehka vmíchejte uvařené těstoviny, při servírování je na talíři dozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a máte hotovo.

štítky: těstoviny