TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud chcete použít sušené hříbky, namočte je asi hodinu předem.

Suroviny

300 g čerstvých hub
300 g ječných krup
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g parmazánu
snítka rozmarýnu
sůl
pepř

Postup

Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a vhoďte do něj celé stroužky česneku. Zlehka je opečte, jen asi minutu, aby se rozvoněly. Poté je z pánve vyjměte a vložte do ní nakrájené hříbky.

Zalijte je suchým bílým vínem, osolte, opepřete, přidejte k nim celou snítku rozmarýnu a asi 15 minut je pod poklicí duste. Ječné kroupy, které jste si den předem namočila, uvařte téměř doměkka a přidejte je k houbám.

Přidejte k nim zeleninový vývar a za občasného míchání rizoto asi 5 minut vařte. Nejste-li vegetariánka, můžete použít i silný masový vývar, rizoto tak bude mít výraznější chuť.

Jakmile se téměř všechen vývar odpaří, stáhněte hrnec z plamene a do krup přimíchejte na kostičky nakrájené studené máslo. Na závěr přimíchejte také nastrouhaný sýr. Díky tomu bude mít rizoto krásně krémovou konzistenci.

 

Tags : rizoto

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....