Netradiční variace na oblíbené masové řízky. Vyzkoušejte je, jemná chuť vás překvapí.
Suroviny na 4 porce
2 cibule
3 vejce
125 ml bílého vína
125 ml smetany
250 g žampionů
2 lžičky solamylu
500 g rybího masa
strouhaný sýr
máslo, sůl
muškátový oříšek
olej, mletý pepř
Postup
Žampiony očistíme a nakrájíme je na tenké plátky. Do mletého rybího masa přidáme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs promísíme, dochutíme a vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na tuku dozlatova. Hotové placičky vyjmeme z tuku a ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme ho vínem a uvedeme do varu. Rozšleháme si smetanu se žloutky a solamylem, přilijeme k vínu, krátce povaříme, podle chuti opepříme a přidáme muškátový oříšek. Do zapékací misky naskládáme karbanátky, kolem navršíme žampiony, podlijeme vinnou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova. Podáváme s majonézou.