Máte rádi ryby? Vyzkoušejte opravdovou pochoutku.
Suroviny
800 g vykostěné štiky
rybí koření
hladká mouka na posyp
máslo nebo rostlinný olej
8 vajec
400 g tvrdého sýra na strouhání
1 kg vařené rýže
petržel
máslo na omaštění
Postup
Vykostěnou a opláchnutou štiku osušíme, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce.
Takto upravenou štiku dáme na pánvičku, kde máme již dostatečně rozpálený olej. Porci štiky (může být i candát) opečeme po obou stranách do zlatova. Hotové maso lze i zapéct: rozšlehejte vejce s nastrouhaným sýrem a touto směsí opečenou štiku polijete.
Dejte na gril zapéci, aby se utvořila jemná kůrčička. Rybu dáme na talíře, obložíme dušenou rýží, mohou být i vařené brambory. Vše posypeme sekanou petrželkou. Omastíme výpekem nebo rozpuštěným máslem.