Pokud se nám těsto lepí na prsty, můžeme si je trochu posypat moučkovým cukrem.
Ingredience
170 g rozmixovaných sušenek (např. BeBe)
70 g rozpuštěného másla
15 g cukru krupice
10 g hladké mouky
240 ml smetany ke šlehání
10 g moučkového cukru
500 g jahod
9 lístečků čerstvé máty
70 g čokoládových hoblinek
Postup
Rozmixované sušenky promícháme s cukrem krupicí, moukou a rozpuštěným máslem. Směs rovnoměrně natlačíme do formiček ve tvaru košíčků tak, aby nepřesahovala přes okraj. Pečeme na 175 ° asi 15 min.
Košíčky pak necháme vychladnout. Smetanu šleháme s moučkovým cukrem, dokud se ze šlehačky netvoří pevné kopečky. Pro usnadnění můžeme přidat ztužovač. Pomocí dortového tvořítka zdobíme studené minikorpusy šlehačkou a celými jahodami.
štítky: košíčky