Vyzkoušejte tuhle horalskou klasiku. Je vynikající a hodně sytá.
Potřebujete
400 g čerstvých hub
7 rohlíků
1/4 litru mléka
2 lžíce krupice
8 stroužků česneku
3 vejce
2 cibule
2 lžíce sádla
pepř, sůl a majoránku
Postup
Čerstvé houby očistěte,nakrájejte na kostičky a chvíli poduste. Rohlíky pokrájejte na kolečka a zalijte mlékem.
Jakmile je z rohlíků kaše, promíchejte ji spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou stačí na 150 ˚C. V pekáči nebo zapékací misce rozpalte tuk, horalové používali sádlo, nalijte na něj houbovou směs a pečte přibližně dvacet minut.
Před podáváním nakrájejte houbovec na kostky. Vylepšit ho můžete i kostičkami uzeného masa a nadýchat přimícháním ušlehaných bílků.