Yorkshirský pudink nemá s naším pudinkem nic společného. Je to rychle v troubě upečené těsto, které se hodí nejen ke svíčkové, ale třeba i ke guláši.
Suroviny na 4 porce
800 g zadního hovězího
100 ml slunečnicového oleje
sůl, pepř
Na omáčku
1 červená cibule
100 ml červeného vína
hovězí vývar
1 lžíce hladké mouky
Na yorkshirský pudink
250 ml mléka
250 g hladké mouky
4 vejce
1 lžička soli
1 špetka cukru
slunečnicový olej
Postup
Maso vcelku osolíme, opepříme a na pekáči v rozpáleném oleji opečeme. Poté ho dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Pak teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 50 min.
Maso vyndáme na prkénko a necháme 30 min odležet. Na výpeku z masa orestujeme nakrájenou cibuli, zasypeme lžící hladké mouky, promícháme a přidáme víno. Přiléváme vývar a 15 min povaříme.
Yorkshirský pudink připravíme tak, že do formiček nalijeme asi 0,5 cm oleje a dáme je rozpálit do trouby na 4 minuty. Mouku s mlékem, vejci, solí a cukrem rozmixujeme v míse a vzniklou hmotou plníme formičky do poloviny. Pečeme v troubě 20 min. Podáváme k masu se zelenými fazolkami, hráškem a karotkou.