TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Recept je rychlý, levný a hlavně chutný, kupovaná tortilla se s tou domácí nedá srovnat ani v nejmenším!

Ingredience (na cca 12 tortill)

Těsto

250 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
150 ml vody
půl lžičky soli

Náplň

50 g sýra (např. niva)
1 paprika a okurka
100 g kukuřice
2 rajčata
300 g kuřecího masa
dle chuti ledový salát
sůl a provensálské koření

Dresink

2 stroužky česneku
4 lžíce majonézy
půl lžičky hořčice
2 lžíce kečupu

Postup

Nejdříve si připravte placky. V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, vodou a olivovým olejem. Vytvořte tak řídké hladké těsto. Pomocí hnětače nebo ručně vařečkou toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a nebude se pěkně táhnout.

Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál a ještě chvíli jej hníst. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné. Jen tak se vám s ním následně bude dobře pracovat.

Rozdělte jej na 12 až 16 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku. Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata.

Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně. Nyní je čas na dresink – veškeré ingredience smíchejte a dejte odležet do ledničky.

Poté nachystejte náplň – zeleninu a sýr pokrájejte na malé kousky. Maso nakrájejte na středně malé kousky, osolte, osmažte na oleji a přidejte provensálské koření. Nakonec smíchejte se zeleninou a sýrem.

Na tortillu umístěte směs zeleniny a masa, zalijte dresinkem, zamotejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!

Náš tip

Pokud zbyde těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....