TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Halušky dělá každý tak trochu jinak. Zkuste, zda vám nebude nejvíce vyhovovat tato „smetanová“ varianta.

Suroviny

220 g polohrubé mouky
6 větších brambor
1 lžička soli
200 g anglické slaniny
100 g zakysané smetany
150 g brynzy
bylinky na ozdobu

Postup

Brambory nastrouhejte. Osolte a zadělejte s moukou do lehkého a lehce lepivého těsta.

Do vroucí osolené vody odkrajujte malé nočky. Až vyplavou na hladinu, vyjměte je a krátce propláchněte pod studenou vodou.

V misce vymíchejte brynzu se smetanou. Slaninu nakrájejte na kostičky a vyškvařte na pánvičce.

Servírujte s brynzovou omáčkou a posypte slaninou.

Tags : halušky

Nenechte si ujít další zajímavé články