Fast foodová klasika tentokráte ve vašem podání – podomácku a v režimu „slow food“.
Suroviny
500 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce kořenicí směsi na gyros
olivový olej
200 g hustého jogurtu
šťáva z poloviny citronu
2 stroužky česneku
5 pita chlebů
nakrájená čerstvá zelenina podle chuti (rajče, ledový salát, okurka, cibule, mrkev…)
chilli
2 snítky máty
sůl
Postup
Kuřecí prsa pokrájejte na nudličky, promíchejte s kořením na kebab a třemi lžícemi oleje. Nechte marinovat půl hodiny.
Jogurt smíchejte se dvěma lžičkami oleje, dvěma lžičkami citronové šťávy, nasekanou mátou, špetkou chilli a solí. Jogurtový dresink uložte do chladničky.
Pita chleby nakrojte a dejte zahřát do trouby či na pánev.
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm orestujte marinované kuřecí nudličky, tak, aby byly křupavé. Trvá to asi 5 min.
Do pita chlebů rozdělte zeleninu, maso, vše zakapejte jogurtovým dresinkem, a ihned můžete podávat.