Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec složitá, jen potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji raději udělejte den předem.
Potřebujete
500 ml smetany ke šlehání
40 g cukru krystal
2 lžičky vanilkového extraktu
3 plátky želatiny
jahody nebo maliny na zdobení
Přeliv
200 g jahod
100 g malin
1 lžičku medu
1 lžíci limetkové šťávy
Postup
Plátky želatiny namočte do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a vanilkový extrakt dejte do kastrolu a zahřejte těsně pod bod varu, pak odstavte z plotny.
Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně. Směs nalijte do skleniček nebo mističek a aspoň na 5 hodin, nejlépe ale přes noc umístěte do ledničky.
Rozmixujte ovoce, med a limetkovou šťávu a tím přelijte ztuhlé panna cotty. Vše dozdobte jahodami, malinami či jinými bobulemi, případně lístky čerstvé máty.