Suroviny
300 g tvarohu
300 ml 40% smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce citronové šťávy
Čokoládová poleva
tabulka kvalitní hořké čokolády se 70% obsahem kakaa
Posypka
kokos
arašídy
Postup
Nejprve si připravíme šlehačku. Poctivou smetanu si nalijeme do čisté misky a v ní si pěkně vyšleháme opravdu pevnou šlehačku. V druhé misce pak pořádně smícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z limetky i citronu.
K tvarohu přidáme šlehačku a zamícháme. Do připravených formiček na nanuk vložíme směs, do nich zapíchneme špejle a formičky uložíme do mrazáků. Nanuky tam necháme minimálně 8 hodin.
Po 8 hodinách mrazení nanuků si připravíme sypání a čokoládu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nesolené arašídy rozdrtíme. Do čokolády namočíme nanuky a ihned je sypeme oříšky nebo kokosem. Čokoláda na zmrzlém nanuku hned tuhne, takže je potřeba pracovat rychle.