Levandule se skvěle hodí i na pečení sladkých moučníků, kterým dodá typickou příchuť.
Potřebujete
113 g změklého másla
140 g medu
3 vejce
2 lžíce květů levandule
195 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetku soli
60 ml mléka
Krém
250 g mascarpone
125 g krémového sýru
1 lžičku levandulových květů
med a citronovou šťávu podle chuti
Postup
Máslo s medem vyšlehejte do pěny a postupně vmíchejte vejce. Pak vmíchejte levandulové květy. Do hluboké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs a mléko postupně střídavě zapracujte do máslové směsi a vymíchejte dohladka.
Těstem naplňte formu na cupcakes vyloženou papírovými košíčky a pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova. Mezitím si smíchejte všechny ingredience na krém.
Zcela vychladlé cupcakes nazdobte krémem. Případně můžete cupcakes ozdobit snítkou čerstvé levandule, drobným ovocem nebo cukrářským zdobením.