S těmito burgery se při každé slavnostní příležitosti blýsknete originalitou.
Ingredience
200 g hovězího mletého masa
1 lžička sekaného tymiánu
2 lžíce oleje
4 malé housky
8 plátků rajčat
2 hrsti směsi listových salátů
sůl
pepř
8 lžiček tatarské omáčky
Postup
Maso opepřete a propracujte, aby mělo vazkou konzistenci. Vytvořte placky silné asi 1,5 cm a v lednici je nechte 30 minut ztuhnout.
Masové placičky vložte na rozpálený gril a pečte z každé strany zhruba 3 až 4 minuty (obraťte je jenom jednou).
Maso nechte přibližně 5 minut odpočinout a poté ho z obou stran osolte. Housky rozpulte a z obou stran opečte na grilu. Spodní díly potřete tatarskou omáčkou (po jedné lžičce) a naaranžujte salát a rajčata.
Namažte druhou lžičkou tatarské omáčky, vložte ogrilovanou masovou placičku a kolečko cibule a přiklopte horní polovinou housky. Nyní můžete podávat a sledovat, jak rychle budou mizet. Mějte jich tak raději dostatečnou zásobu.
Něco navíc
Na houstičkách nešetřete, pořiďte si ty nejlepší možné, anebo si je ideálně zkuste připravit doma sami, není to tak složité, jak to může vypadat.