Báječná jednoduchá pochoutka, kterou zvládnete za chvíli a s minimem ingrediencí.
Ingredience
chléb či bagety
4 rajčata
1 svazek čerstvé bazalky
sůl a pepř
3 stroužky česneku
olivový olej
Postup
Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.
Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.
Drobnou změnou může být, že chleby zprudka opečte na pánvi na olivovém oleji a pak už nepotírejte, ale rovnou na ně dávejte rajčatovou směs. Nakonec můžete dozdobit i celými lístky bazalky.
Náš tip
V zimě může být problém sehnat čerstvou bazalku. Lze ji nahradit sušenou, nebo použijte místo ní bazalkové pesto (1–2 lžičky).