TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

600 g vysokého roštěnce
150 g kečupu
150 ml olivového oleje
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

Roštěnec očistíme, vrchní blánu nařízneme na kostičky. Potřeme kečupem a olejem a necháme nejméně 24 hodin marinovat.

Troubu předehřejeme na 140 °C. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na pánvi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55 °C (teplotu kontrolujeme vpichovacím teploměrem).

Vyjmeme a necháme maso ještě 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky a podáváme s kečupem nebo jen tak samotné.

Trik je v tom, koupit kvalitní hovězí vysoký roštěnec a pak ho upéct dorůžova.

 

Tags : roastbeef

Nenechte si ujít další zajímavé články