Božské na pohled a přitom snadné na přípravu. Nabídněte návštěvě vynikající zákusek.
Suroviny na 24 kusů
Na těsto
4 vejce
200 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
200 g moučkového cukru
5 lžic oleje
5 lžic vody
Na náplň
400 g ostružin
1 vanilkový pudink
100 g krupicového cukru
čokoládová pomazánka
Na krém
350 ml mléka
100 g krupicového cukru
1 vanilkový pudink
50 g másla
250 g měkkého tvarohu
250 ml šlehačky
Postup
Z bílků a lžíce cukru ušlehejte sníh. Cukr vyšlehejte se žloutky a vodou. Vmíchejte olej, mouku s práškem do pečiva a sníh. Pečte 10 minut při 180 ºC.
Ostružiny a cukr přiveďte k varu. Vmíchejte pudink a povařte. Z mléka, cukru a pudinku uvařte pudink. Vmíchejte máslo a po vychladnutí vyšlehejte se šlehačkou a tvarohem.
Rozkrojený korpus slepte pomazánkou, ovocnou směsí a krémem. Zbytek krému rozetřete po povrchu.